läsvärt

Nemen heeej!
Som vanligt ber jag om ursäkt för att jag inte har uppdaterat. 
Iallafall, tänke jag göra ett inlägg idag!
 
Jag är "öppen" med min sjukdom. Det är inte det första jag säger såklart "hej, jag heter Ellen och jag har en sjukdom", men om någon frågar, så svarar jag. 
Jag delar bloggen på mina sociala medier, jag delar den för mina vänner för att jag vill att alla ska ha respekt. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, jag vill bara ha respekt. 
Du kanske tänker att bara för att jag är sjuk så är folk lite snällare, lite räddare med sina ord till mig eller helt enkelt har respekt. 
 
Men så är det inte, verkligen inte. 
Jag VILL bli behandlad som alla andra, jag vill inte att min sjukdom ska påverka hur folk behandlar mig. 
Men jag har ofta fått "skit" för min sjukdom. Jag har fått höra "gå och lägg dig på sjukhuset", "du och din sjukdom" och att jag "är en robot" pga av min knapp på magen. 
 
Jag försöker att inte ta åt mig, och helt ärligt så påverkar det mig inte så mycket. 
Men klart som fan att det inte är någon jag vill höra. 
Min sjukdom påverkar mig på så många sätt. Det är en kamp. Jag tar över 30 mediciner per dag, jag gör andningsgymnastik, det tar tid och kraft. 
Så många gånger har jag velat ge upp. Bara sluta
Sluta ta alla mediciner, sluta bry sig.
 
Och att någon då har mage att säga något om min sjukdom för att få mig att må sämre, det gör mig spyfärdig. 
"gå och lägg dig på sjukhuset" ja. Det kanske jag kommer behöva göra, kanske idag, kanske nästa vecka. 
"du och din sjukdom" ja, min sjukdom. Min och min?  Jag ber om ursäkt om min sjukdom har varit en börda för dig. Det var inte med flit, tro mig. Och om jag skulle ta bort den.. tro mig, det tänker jag på varje dag.
Och att jag "är en robot". Den här personen sa inte det till mig, utan skojade om det med sina kompisar. Vad bra, för dig att du lyckades få till ett sånt roligt skämt. Synd att du inte hade modet att säga det till mig. 
Och det du kanske inte visst är att utan min knapp så hade jag kanske inte överlevt. Men gå tillbaka du, och skämta vidare. 
 
Jag hoppas verkligen att de personerna som säger så. Påpekar någons sjukdom bara gjort det med mig. För det är inget man säger. Man säger inte något till någon som har med deras sjukdom att göra, tro mig det är jobbigt att vakna upp med den varje dag så länge man lever även om du inte ska säga något om det för att såra någon. 
 
Varför gör jag det här inlägget? Slösa energi på några som inte förtjänar en enda sekund av min tid.
För att du som läser det här ska inse att det inte är något man skämtar om, inget man säger för att såra någon. 
 
Och om du någonsin gjort något likande. Fy fan. Du borde skämmas, du borde må dåligt varje kväll när du ska sova och jag hoppas verkligen att du skäms och ångrar det du gjort, och snälla - gör inte om det. 
 
 
 
Tack för mig. / Ellen